دس منبع فوقالعاده مواد مغذي مهمي است که براي داشتن متابوليسم خوب لازم و ضرورياند.
عدس در بين حبوبات ديگر حاوي بيشترين ميزان آهن ميباشد. براي آشنايي بيشتر با گلچيني از خواص اين هميار سلامتي با ما همراه باشيد.
عدس
طعم خوبي به غذا ميدهد و شايستگي آن را دارد که پاي ثابت سفرههايمان
باشد. به خاطر اين که در بين حبوبات ديگر حاوي بيشترين ميزان آهن ميباشد.
عدس منبع فوقالعاده مواد مغذي مهمي است که براي داشتن متابوليسم خوب لازم و ضرورياند.
اگر
رژيم گرفتهايد بدانيد که مصرف عدس برايتان مفيد خواهد بود. پختن اين
ماده غذايي ساده و سريع است. حتماً شما عدس سبز و قهوه اي را ديدهايد و
در غذاهايتان استفاده کردهايد. هنديها عدس قرمز نيز دارند که بسيار معروف
نيز ميباشد.
عدس به اين کوچکي و اين همه خاصيت
مصرف منظم عدس براي بدن ما بسيار مفيد است چون:
* خطر ابتلا به مشکلات قلبي عروقي را کاهش ميدهد.
*
حاوي آنتياکسيدانهايي است که بيشتر متعلق به خانوادهي فلاوونوئيدها
ميباشند. اين آنتياکسيدانها به ويژه در پوشش بيروني عدس قرار دارند. بر
اساس نتايج پژوهشها زماني که عدس خيس يا پخته ميشود ميزان آنتي اکسيدان
کاتچين موجود در آن نيز افزايش پيدا ميکند.
* مانند ديگر اعضاي
خانواده حبوبات سرشار از فيبر ميباشد. بايد بدانيد که هر پياله عدس پخته
شده حاوي حدود 4.5 گرم فيبر ميباشد. فيبرهاي محلول در آب موجود در عدس
ميتواند شما را از گزند بيماريهاي قلبي عروقي در امان نگه دارد. به خاطر
اينکه اين فيبرها به کنترل ميزان کلسترول خون کمک ميکنند.
* منبع
فوقالعاده فسفر، منگنز و مس محسوب ميشود. بايد بدانيد که مس براي ساخت
هموگلوبين و کلاژن (پروتئين لازم براي ساخت و احياي بافتهاي بدن) لازم و
ضروري است.
* منيزيم موجود در عدس براي رشد بافت استخوانها و ساخت
پروتئين، پيشگيري از گرفتگي عضلات، سلامت دندانها و عملکرد سيستم ايمني
بدن لازم است. اين مادهي معدني نقش مهمي در متابوليسم انرژي و انتقال
واکنشهاي عصبي بر عهده دارد.
* منبع فوقالعاده فولات ميباشد که
در ساخت همه سلولهاي بدن به خصوص گلبولهاي قرمز شرکت دارد؛ و از آنجايي
که فولات براي تشکيل سلولهاي جديد لازم است مصرف آن براي رشد جنين نيز
ضروري است.
پتاسيم و ويتامينهاي ديگر
*
علاوه بر خواصي که گفته شد عدس منبع خوب پتاسيم نيز ميباشد. پتاسيم در
بدن ما وظيفه دارد که pH خون را تنظيم کند. پتاسيم همچنين باعث تحريک ترشح
اسيدکلريدريک در معده ميشود که به هضم غذا کمک ميکند. علاوه بر اينها
اين مادهي معدني براي انقباض عضلات و هم چنين انتقال واکنشهاي عصبي لازم
است.
* سرشار از ويتامين B1 و B2 ميباشد. اين ويتامينها در
متابوليسم انرژيِ همهي سلولها نقش دارند. علاوه بر اين، ويتامين B2 به
رشد و احياي سلولها، توليد هورمونها و تشکيل گلبولهاي قرمز کمک ميکند.
*
در عدس ويتامين B3 نيز وجود دارد که به توليد انرژي از گلوسيدها و
چربيهاي مصرف شده کمک ميکند. اين ويتامين به روند تشکيل DNA نيز ياري
ميرساند.
* همين عدس خودمان منبع طبيعي ويتامين B6 نيز ميباشد.
کلاً جمع خانواده B در اين ماده غذايي جمع است. اين ويتامين که
پيريدوکسين نيز ناميده ميشود در سوخت و ساز پروتئينها و اسيدهاي چرب و
همچنين سنتز ناقلهاي عصبي نقش دارد.
ويتامين B6 به توليد
گلبولهاي قرمز کمک ميکند و باعث ميشود که آنها اکسيژن بيشتر حمل کرده و
به سلولها برسانند. اين ويتامين همچنين به عملکرد خوب سيستم ايمني بدن
کمک زيادي ميکند. در نهايت بايد بگوييم که ويتامين B6 در ساخت برخي از
ترکيبات سلولهاي عصبي شرکت دارد و به تنظيم هورمونها نيز کمک ميکند.
در
عدس ويتامين B3 نيز وجود دارد که به توليد انرژي از گلوسيدها و چربيهاي
مصرف شده کمک ميکند. اين ويتامين به روند تشکيل DNA نيز ياري ميرساند.
اصلاً
امکان ندارد مطلبي کار کنيم و افرادي که قصد لاغري دارند را فراموش کنيم.
عدس براي آنهايي که ميخواهند وزن کم کنند بسيار مفيد است. اين عضو
خانوادهي محبوب حبوبات، چربي ندارد و حاوي ميزان قابل توجهي گلوسيدهاي
پيچيده ميباشد که جلوي ريزه خواري بين وعده هاي غذايي را ميگيرد.
بايد
بدانيد که اين ماده غذايي تأمين کننده خوب پروتئينهاي گياهي نيز
ميباشد. براي همين براي گياهخواراني که به اصطلاح لب به گوشت نميزنند
منبع خوبي براي تأمين پروتئين محسوب ميشود.
KANOON.IR
موضوعات مرتبط:
خواندنیهای جالب