زماني که با خوردن غذاهايي حاوي سير، پياز يا ادويه کاري
دهان بدبو مي شود، بايد از خوشبوکننده هاي دهان استفاده کرد و البته اين کار را به
کرات انجام داد، يعني تقريبا هر نيم تا يک ساعت يک بار تا زماني که ماده غذايي
مقصر از جريان خون پاک شود که معمولا اين روند حدود ۲۴ ساعت به طول مي انجامد.
در اين ميان مسواک زدن هم کمک مي کند اما نمي
توان مسواک را هميشه در دهان نگه داشت، يکي از بهترين راه هاي مبارزه با بوي بد
دهان، خوردن بعضي خوراکي ها پس ازغذاهاي بودار است. اين فهرستي از موادغذايي است
که مي تواند به شما کمک کند تا بر اين مشکل خودتان غلبه کنيد.
۱) ليمو: خوردن يک قاچ ليمو معجزه مي کند. مي
توانيد از ليمو به عنوان چاشني غذا استفاده کنيد يا حتي به ليوان آب خود مقداري آب
ليموي تازه بيفزاييد، آب نبات هاي ليمويي نيز همان خاصيت را دارند با اين مزيت که
هميشه مي توانيد با خود همراه داشته باشيد.
۲) جعفري يا ساير چاشني هاي سبز: وقتي در
رستوران پاستاي سير يا همبرگر پر پياز سفارش مي دهيد، کنار غذاي اصلي چند برگ
جعفري مي گذارند که در عين تزيين ظرف غذا، بوي بد دهان ناشي از سير و پياز نيز رفع
شود. جويدن برگ هاي تازه جعفري موجب آزادسازي روغن هاي آن مي شود که حس تازگي به
دهان مي دهد. ريحان و رزماري (اکليل کوهي) اثري مشابه دارند.
۳) سيب: علاوه بر سيب مي توان به گلابي و هويج
هم اشاره کرد. اين خوراکي ها داراي فيبر زيادي هستند که جويدن آنها باعث ترشح
بيشتر بزاق دهان شده مانند يک اسکراب دهان را تميز مي کند.
۴) ادويه هاي قابل جويدن: تخم انيسون (باديان رومي)،
هل، گشنيز يا رازيانه را به راحتي مي توانيد از عطاري محل خود تهيه کنيد. به ميزان
مساوي از هر يک داخل يک کاسه دردار بريزيد و روي ميز غذاخوري کنار نمک و فلفل
بگذاريد. جويدن فقط چند دانه باعث تازه و خوشبو شدن دهان خصوصا پس از صرف غذاي
حاوي ادويه کاري يا نوشيدن قهوه مي شود.
۵) برگ نعناع يا چوب دارچين: هر يک از اين دو
طعم بوي شبه گوگردي پياز و سير را رفع مي کند. علاوه بر آن، وجود يک سري روغن هاي
اساسي در دارچين با نوعي ميکروب دهاني مبارزه مي کند. آدامس هاي نعناعي يا دارچيني
تأثيري مشابه دارند. اگر از طرفداران پروپاقرص آدامس هستيد، از انواع حاوي
زايليتول استفاده کنيد که مانع پوسيدگي دهان نيز مي شوند. رعايت طولاني مدت بهداشت
دهان شما را شش سال جوان تر از سن واقعي تان نشان مي دهد.
۶) انواع توت و ماست: گاهي به خاطر ميل زياد
به خوردن غذاهاي سيردار يا در نظر گرفتن سلامتي و بهداشت تغذيه نمي توان از آنها
چشم پوشيد اما مي توان با رعايت نوعي رژيم غذايي پيشگيرانه، ضمن برخورداري از
فوايد سلامتي سير و امثال آن، دهاني خوشبو نيز داشت. خوردن نيم فنجان ماست ساده دو
بار در روز، سطح سولفيد هيدروژن (همان بوي تخم مرغ گنديده) دهان را کاهش مي دهد.
انواع توت و البته خربزه، هندوانه، پرتقال و
ساير ميوه هاي سرشار از ويتامين C مانع از فعاليت ميکروب مولد بوي بد دهان مي
شوند. صبح ها پس از بيدار شدن از خواب و شب ها قبل از خوابيدن، پياله اي پر از
ميوه با سس ماست نوش جان کنيد تا ديگر نگران بوي بد دهان خود نباشيد.
موضوعات مرتبط:
خواندنیهای جالب